• Jytte. 26 somre (ikke 63, som navnet ellers indikerer).
 • Født og opvokset i Flensburg. Tysk og dansk pas. Stolt af begge!
 • Grundlægger, ejer og foredragsholder @ D/DK Foredrag.
 • Cand.ling.merc. i PR & Corporate Communication fra Aarhus School of Business.
 • Slikæder. Kaffeafhængig. Vinnyder.
 • Spring-ud-i-det’er. Glædesspreder.

Reklamer
13 comments
 1. Villads Claes said:

  Hej Pølsetysker.

  Jeg nød dit oplæg om etnocentrisme. Jeg fik lyst til at stille dig spørgsmålet: “vil du ikke være nogen?” eller måske nærmere “er problemet, at vi har en identitet?” eller måske endnu vigtigere “hvad gør vi egentlig ved det problem, at vi er forskellige?”. Jeg kunne godt tænke mig at få dit “spring-ud-i-det”-gen til at tage med “foretagsomhedsprojektet” til en arbejdsfest. Her er det nemlig et nøgleord; at rive alt det der adskiller os ned, for at erstatte det med noget universelt, nemlig arbejde.

  • Jytte said:

   Tak for dine gode ord og spørgsmål.

   Jeg vil absolut gerne være nogen! Men måske er netop dét problemet; at vi alle har så travlt med at definere os selv og føre os frem, at vi glemmer, at andre kan have lige så gode (og måske bedre) syn på verden.

   Problemet er ikke så meget, at vi er forskellige – men nærmere, at vi fokuserer på det negative ved dette frem for at se fordelene i at noget voldsomt fedt kunne skabes ud fra forskellighederne. At vi så gerne vil vise hvor grænserne for vores personlige kulturer går frem for at åbne øjnene for, at dynamikken i og imellem kulturer netop er det, der gør tilværelsen spændende!

   Jeg har søgt lidt på det foretagsomhedsprojekt, og er blevet en smule klogere på, hvad det er. Men ikke klog nok har jeg på fornemmelsen. Smid gerne en mail på jyttemueller@hotmail.com, så ser jeg på det 🙂

   KH Pølsetyskeren

 2. sally said:

  Hej Jytte.
  Jeg kan godt lide din blog.. Det er lige min kop té 🙂
  Og så er det dejligt med en blog fra skønne Flensburg. Jeg er selv dansker, lige så gammel som dig og bor i Flensborg (inden da, i Århus :-)), læser medievidenskab, kultur og sprog … og har også en wordpressblog http://www.hausprytz.wordpress.com..
  …Ja, så jeg glæder mig til det næste input fra dig!

 3. Signe og Signe said:

  Hej Pølsetyskeren, Jytte.
  Vi er to piger fra Ågård Efterskole, som har trukket Film und Medien til mundtlig tysk eksamen.
  Vi kom sådan til at tænke på dit yderste spændende foredrag om Tyskere/fordommene i mellem danskere og tyskere.
  Det har inspireret os til at vælge et medie indenfor fordomme mod tyskere. Vi overvejer en artikel, blog, reklame mm. Derved tænkte vi, om du har nogen ideer til et særligt produkt. Vi er åbne for alle foreslag!
  På forhånd tak!

  mvh
  Signe og Signe

  • Jytte said:

   Halløj i to! Og undskyld, at der er gået så lang tid. Jeg har simpelthen holdt blog-fri uge.

   Tusind tak for jeres fine besked! Jeg er meget glad for at have inspireret jer. Hvis det ikke er for sent, sender jeg gerne en mail. Skal bare lige have tænkt mig om 🙂 Er det for sent at jeg sender jer en mail indenfor de næste par dage?

   Kh. Jytte

 4. Rasmus Frost said:

  Hej Jytte!
  Du har en gang for nogen tid siden været på besøg på min efterskole. Jeg syntes det var utrolig interessant.
  Du talte meget om fordomme, og derfor har jeg til min 10.klasses tysk eksamen valgt at tale om Vorurteile. Er der nogle punkter du mener jeg SKAL ind på for at gøre det spændende? 🙂

  – Mange tak.

  • Jytte said:

   Puha Rasmus, der er så mange punkter! Jeg tror, at det vigtigste er at sige, at man ikke bare kan trække et eneste Vorurteil ned over 80 mio. tyskere. Vi er jo allesammen forskellige. Så det med at sige, at ALLE tyskere går i Lederhosen og spiser Currywurst og lytter til Hansi Hinterseer…Det tror jeg bare, at vi gør for at kunne sætte tyskerne i kasser. Ligesom tyskerne siger nogle ting om danskerne for at sætte dem i kasser. For det er nemmere for os at forholde os til noget, der passer med noget vi kender i forvejen. ALTSÅ: vi kan ikke bare alle være ens fordi vi har samme nationalitet (f.eks. tysk). Det synes jeg er en vigtig pointe : )

   Kunne det hjælpe lidt?

 5. Søren Storm Nielsen said:

  Hej jeg hedder Søren Storm Nilesen jeg går på Ågård efterskole, og skal snart til mundtlig tysk. I den anledning vil jeg snakke om vorurteil (fordomme), og ville høre om du ville være så rar at sende de ord danskere havde om tyskere og de ord tyskere havde om danskere.
  det ville være en storhjælp

  • Jytte said:

   Hej Søren. Det kan du tro! Jeg sender dig en mail i løbet af i dag 🙂

 6. Tina said:

  Hej Jytte. Vi er en familie (far er tysker, mor dansker, 2 børn på 5 og 8 år) som vil flytte til Flensburg. Vi bor idag i Århus. Kender du umiddelbart nogle i Flensburg, som ville have lyst til at dele deres erfaringer med os om at bo i Flensburg med børn? Gerne en “blandet” familie.

  • Jytte said:

   Hej Tina. Tak for dit spørgsmål! Jeg vil sende det videre til mine “fans” på facebook. Du kan selv følge med i svaret på http://www.facebook.com/tyskerbloggen – men ellers vil jeg også gerne sende dig en mail, hvis der dukker noget relevant op 🙂

  • Jytte said:

   Hej igen, Tina. Der er kommet en hel del svar på http://www.facebook.com/tyskerbloggen – jeg mener, at der er hele 6, der har sagt, at du meget gerne må kontakte dem via en privat facebook-besked. Jeg håber, at det har hjulpet dig?

   • Tina said:

    Hej Jytte, tusind tak for din hjælp. Jeg skriver til dem alle så hurtigt som muligt.

Smid en kommentar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s