3 ting du skal vide, hvis du møder en tysker i morgen

Det er i disse sommerferietider ikke videre usandsynligt, at du render ind i en tysker i morgen. Hvis det skulle ske, og du ovenikøbet har interesse i at føre en samtale med vedkommende, er det en rigtig god idé at have styr på følgende tre nyheder:

Værd at vide #1

De tyske kvinder vinder EM i fodboldDe tyske kvinder vandt i dag over Norge, og blev således europamestre i kvindefodbold. Det er ottende gang (1989, 1991, 1995, 1997, 2001, 2005, 2009, 2013). På trods af nogle dommere, der syntes, at de norske jenter skulle have hele to straffespark, hev damerne en solid 1:0-sejr hjem. Hurra! Nævn dette, og tyskeren, du møder, vil elske dig!

Bonusinfo til kommentatorerne på DR1: Navnet Nadine udtales [Nadin], ikke [Nadinøøøh].

Værd at vide #2

Rader Hochbrücke over Kielerkanalen ved Rendsburg er spærret for lastbiler med øjeblikkelig virkning og fire måneder frem, og to ud af fire spor er lukket. Broens betonkonstruktion er så medtaget, at de bærende piller skal saneres. Det skaber kæmpe køproblemer på A7. Er tyskeren, du taler med, kommet til Danmark i bil, er vedkommende nok rimelig muggen over at have siddet i Stau i flere timer i 30 graders varme (i går var der f.eks. 20km kø i nordgående retning).

Værd at vide #3

anti prism demonstrationI går var der i hele Tyskland demonstrationer mod Prism og USA’s overvågning. I ved det der med ham whistlebloweren Snowden. Organisationer og partier havde organiseret og opfordret tyskerne til at gå på gaden i over 30 byer. Desværre var der ikke så mange demonstrerende, der tog ud i hedebølgen som ventet. Men det har stadig været et emne, der har været meget i de tyske medier. Tyskerne er ved at være trætte af de der amerikanere, og Snowden-affæren var vist dråben. Den slags er helt sikkert godt at diskutere med en diskussionslysten tysker!

Reklamer

Smid en kommentar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s