Nøgne tyskere og blufærdige danskere?

Tyskere elsker at være nøgne og bade nøgne.

I Tyskland er der en lang, lang tradition for det såkaldte FKK – Freikörperkultur. Som så ofte på tysk bruges et forholdsvis langt ord til at beskrive en forholdsvis simpel ting. Nøgenhed. Hvis I nogensinde har været ved en strand, er I sandsynligvis stødt på en nøgen tysker eller to. Det der med at være i naturen og være nøgen samtidig er bare bomben, hvis du er tysker! Eller i hvert fald er det meget naturligt for mange. Måske kan Tyskland i virkeligheden betegnes som verdens største nudistklub. 80 millioner medlemmer. Ikke dårligt!

Inspirationen til dette indlæg kommer fra en mail, som min kammerat Torben sendte mig for et par uger siden:
“Jeg skal et smut til Berlin her om en måneds tid. På vores hotel har vi fri adgang til hotellets spa, men jeg kunne læse på nogle reviews at man altså var nøgen i tyske spa’er og det ikke var kønsopdelt. Spændende!”

Spændende indeed! Og angstprovokerende for mange danskere, har jeg ladet mig fortælle. Det er sjovt, at der åbenbart er så stor forskel mellem de to nabolande i forhold til, om dét at smide tøjet foran hinanden opfattes som stødende, seksuelt eller provokerende. I Tyskland er det selvfølgelig ikke alle, der smider tøjet, så snart de fornemmer lugten af hav. Ikke alle tyske strande er plastret til med synet af tyske bryster – og det, der er værre. Der findes deciderede FKK-strande, hvor alle er nøgne. Og der findes strande, hvor de fleste beholder badebukserne på. Men jeg tror, at den store forskel er, at man som tysker er så vant til at se bare balder, at det ikke rigtig er noget at blive fortørnet over. Men det har danskerne vist en anden holdning til.

Hvad siger I til det hele? Har jeg fuldstændig misforstået danskerne? Eller tyskerne?

Danskere om nøgne tyskere

Jeg har set mig lidt omkring på nettet. I mange fora skriver fortørnede danskere om deres møde med det tyske kød. Jeg har valgt nogle af de gode ud til jer nedenfor.

“At skrive ´vi er jo alle ens´, og ´det er da helt naturligt´, er politiske korrekte udtalelser, men når man sidder sammen med to overvægtige nøgne tyskere i en lille sauna ( i Danmark), tror jeg nok at de fleste vil blæse på at være politisk korrekt og føle sig lidt krænket.”

“Jeg syntes nu heller ikke at tyskerne skulle gå nøgne omkring, det oplever vi tit på vores strande og er for det meste et forskrækkeligt syn :-D”

“Kald mig sippet, sart, snerpet eller noget helt fjerde. Men jeg føler at mine grænser bliver overskredet når der kommer nøgne personer ind i campingpladsens fællessauna. I dette tilfælde var det et tysk par som kom ind som Gud havde skabt dem og satte sig en lille meter fra mig. De var på ingen måde anstødelige i deres adfærd, men jeg følte mig alligevel utilpas.”

“jeg har heller ikke haft lyst til at gentage succesen med visit i saunaen i tyske badelande efter lignende oplevelser…”

“Nå der står på et tysk skilt at man skal være nøgen…Så jeg gør mig nøgen, svøber mti håndklæde om mig og kommer ud til et syn der skulle vise sig at hærge mig resten af eftermiddagen… i rummet render der omkring 15 gamle damer – altså sådan rigtig gamle 80+ helt nøgne, rundt.”

Reklamer
5 comments
 1. Andreas said:

  Jeg fatter ikke de fleste danskeres nysnerpethed, når det kommer til nøgenhed. Jeg kan ikke fordrage vådt badetøj, og bader helst nøgen, når omstændighederne tillader det. I saunaen er det både uhygjenisk og usmart med badetøj.

 2. Linda said:

  Jeg talte med en polsk nonne der forarget fortalte om at tyskerne gik nøgne på en strand der stødte op til den polske grænse. Det var meget svært ikke at grine.

 3. Joshua said:

  Andreas: nypuritanismen begyndte jeg allerede i starten af det nye årtusind. Pludselig var det ene og det andet så forfærdeligt. Kvinder ville ikke længere være topløse på stranden, mænd måtte ikke gå fra stranden op til kiosken i deres badebukser og nudisme på stranden hvor andre kunne se det uha uha.

  Jeg elsker Tyskland – har lige været i Hamborg til pride og var rundt om i Hamborg og var ofte i de mange parker, og her så man ofte FKK områder, men selv uden for disse områder så man topløse kvinder og mænd. De fleste svømmehaller i Hamborg er FKK dage (Oftest mandag). Der er dog regler i sauna’er – husk et håndklæde at sidde på.

Smid en kommentar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s