En tv-stjerne med nazifortid

Stephan Derrick (Horst Tappert)Når jeg siger Derrick, så ved enhver tysker, hvad jeg snakker om. Okay. Måske enhver tysker over 18 år. Og også enhver dansker over 40, vil jeg påstå (håber ikke man træder nogen over tæerne her). Faktisk var tv-serien om Oberinspektor Stephan Derrick, hvis 281 episoder kørte fra 1974 til 1998, en bragende succes i mange lande, også langt fra Tyskland (hvad kineserne så i serien, grubler jeg stadig lidt over). I sidste måned kom det frem, at den nu afdøde skuespiller Horst Tappert, der modtog flere priser for sin rolle som Derrick, havde en aktiv fortid i Waffen SSs særlige division Totenkopf. Den opfattes som den mest grusomme.

ZDF har annonceret, at den planlagte genudsendelse af krimiserien er droppet. Faktisk skal den aldrig vises mere. Et klart signal! Også i Holland dropper man en ellers planlagt genudsendelse. Mon andre lande også følger trop?

Bonusinfo til de nysgerrige: Horst Tappert døde i 2008. Da han var i live, blev han ofte spurgt om sin rolle under Anden Verdenskrig. Svaret var altid, at han ‘havde gjort hospitalstjeneste’. Fordi Derrick foregår i München, udnævntes Horst Tappert i 1980 til æres-politiinspektør i delstaten Bayern. Den æresbevisning overvejer de nu at tage fra ham posthumt.

Reklamer

Smid en kommentar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s