WzS: Vokuhila

Rudi Völler VokuhilaVokuhila. Tyskerfrisure nummer eins! I hvert fald i 80’erne og 90’erne. Ja, og jeg indrømmer: Nogle tyskere er vist aldrig nået længere i deres tidsregning. Men udtrykket bliver nu mest brugt om fortidens kendte – ikke mindst de forhenværende Bundesligastjerner. Med Rudi Völler i spidsen. Ham er der jo som bekendt kun én af (der i øvrigt havde fødselsdag i sidste uge)! Hva’be’ha’r, en flot mand!

Vokuhila er en sammentrækning af sætningen vorne kurz, hinten lang (foran kort, bagved langt). Altså håret. Og så siger resten vist sig selv!

Personligt har undertegnede bevæget sig rundt i København med Vokuhila og svedbånd det meste af dagen for at filme en video til bloggens facebook-fans. Det var 99 Luftballons, flotte glimmertights og nogle yderst bemærkelsesværdige dansetrin. Resultatet er tvivlsomt! Men kan snart ses på facebook.

Eksempel

Vokuhila ist meine Lieblingsfrisur!  //  Vokuhila er min yndlingsfrisure!

—————-

WzS står for Wort zum Sonntag. Konceptet er enkelt: Hver søndag udvider jeg dit ordforråd med et nyt ord, som måske er lidt skævt, slang-agtigt eller bare forkert opfattet af mange danskere

Reklamer
1 comment

Smid en kommentar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s