CPH PIX: Spotlight Germany

CPH PIXTirsdag d. 16. april danner Cinemateket rammen, når den københavnske filmfestival CPH PIX traditionen tro sætter fokus på årets filmhøst fra Tyskland under titlen Spotlight Germany. I forbindelse med det har du muligheden for at møde instruktørerne bag; To debuterende instruktører, Ramon Zürcher og Nico Sommer, gæster festivalen i selskab med PIX-veteranen Thomas Arslan.

Dagens tre film spænder bredt. Thomas Arslans roadmovie GOLD, der indgik i den prestigefyldte tyske filmfestival Berlinalens hovedkonkurrence, er en fængslende fortolkning af den klassiske western. I en anden genre er Nico Sommers SILVI – MAYBE LOVE, en alternativ datinghistorie, der snart kan ses på Museum of Modern Art i New York. I hovedkonkurrencen på CPH PIX indgår Ramon Zürchers THE STRANGE LITTLE CAT, der er en minimalistisk perle om hverdagslivets absurditeter.

German FilmsI den tyske serie vises desuden DUST ON OUR HEARTS af Hanna Doose, der efter en række prisbelønnede kortfilm debuterer i spillefilm med en hjertelig fortælling om at være klemt inde mellem dem, som man holder af. Fælles for de fire værker er deres stærke placering i et filmkunstnerisk brændpunkt.

Film med internationalt potentiale

Debutanten Ramon Zürchers THE STRANGE LITTLE CAT vakte opsigt på dette års Berlinale, hvor den af kritikere blev kåret som en af festivalens bedste film. Den har nu fået en plads i konkurrencen for debutfilm på San Francisco International Film Festival i år.

Thomas Arslan, der vandt en pris på Berlinalen i 1999 for sin film Dealer, prøver kræfter med westerngenren i sin film GOLD, der også vises på den internationale filmfestival i Buenos Aires, BAFICI, i april. Tragikomedien SILVI – MAYBE LOVE, der blev vist på Berlinalen under kategorien Perspektive Deutsches Kino, får snart en plads i MoMA’s katalog Kino! 2013: New Films from Germany, mens DUST ON OUR HEARTS i 2012 vandt to priser på den internationale filmfestival i München, henholdsvis en Young German Cinema Award for instruktion og produktion samt en First Steps Award for bedste featurefilm.

JEG SMIDER EN OVERSIGT OVER SPILLETIDER OG -STEDER FOR DE FORSKELLIGE FILM PÅ BLOGGENS FACEBOOK-SIDE. DET KOSTER 80KR AT SE EN AF FILMENE.

Reklamer

Smid en kommentar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s