Hitlers mundskænk taler ud

Hitler und Eva Braun beim Essen im Teehaus (Kehlstein) auf dem Obersalzberg

Hitler og Eva Braun

Hvert måltid kunne være hendes sidste: Som 24-årig blev Margot Wölk, ligesom 14 andre unge kvinder, fjernet fra sit hjem og tvunget til at smage Hitlers måltider. Teste dem for gift. En menneskelig forsøgskanin. Altsammen pga Hitlers paranoia og dødsangst.

I grunden kunne hun have prist sig heldig: Hun fik serveret de fineste måltider, mens resten af Tyskland kæmpede med at få fat i smør til brødet. Hvis der så bare ikke havde været den allestedsnærværende angst for døden. Og hun var ikke engang nazist. Faktisk foragtede hun den mand, som hun dagligt satte sit liv på spil for. Selv havde hun nægtet at

Margot Wölk

Margot Wölk

melde sig ind i BDM (Bund Deutscher Mädel – pigernes Hitlerjugend), og hendes far havde nægtet at blive nazist. Men alligevel. Eller måske netop derfor?

I 2,5 år levede den unge Wölk i konstant dødsangst som Hitlers mundskænk. Hun blev voldtaget af SS-soldater og sidenhen af sovjetiske styrker. Men hun kom ud på den anden side – og fandt i 1946 sin mand, som hun havde formodet død. De levede lykkeligt sammen i 34 år. Og den nu 95-årige er her stadig. Hollywood go home!

Læs mere om Wölks historie her: på tysk, på engelsk eller på dansk.

Reklamer

Smid en kommentar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s