NPD-Verbot

Nationaldemokratische Partei Deutschland (NPD) skal forbydes. Sådan lyder flere tyske politikeres krav. Allerede i januar 2001 forsøgte den tyske Bundesregierung (dengang under Bundeskanzler Gerhard Schröder) at forbyde partiet. I marts samme år fulgte Bundestag og Bundesrat trop med hver deres begæringer. Men i 2003 blev alle begæringer afvist.

Nu er diskussionen blusset op igen. Det er nemlig kommet frem, at det såkaldte NSU (Nationalsozialistischer Untergrund) står bag en række mord på tyrkiske og græske indvandrere, der blev begået i årene 2000-2006 (jeg skrev meget kort om disse mord, de såkaldte Döner-Morde, i indlægget “Unwort des Jahres 2011“).

NPD-Verbot

NSU er ikke NPD, men både undergrunds-bevægelsen og partiet sættes i høj grad i forbindelse med højreekstremisme og fremmedhad. Det er eksempelvis blevet afsløret, at flere af NPD’s partimedlemmer har forbindelse til NSU (bl.a. Ralf Wohlleben, partiformand for NPD i Thüringen). Der snakkes og snakkes. Og ingen ved i grunden, hvad der sker. Men alt tyder på, at polemikken kan føre til en ny begæring om at forbyde NPD som parti – og at denne skal drøftes allerede nu i december måned. Det bliver spændende, hvad der sker!

Jeg er ikke helt sikker på, hvad jeg synes om det hele. Det ville være det helt rigtige signal at sende, at partier som NPD og de holdninger, som det repræsenterer, ikke er velkomne i Tyskland. På den anden side vil et forbud vel give grobund til masser af undertrykt, uudtalt vrede – og er undergrunds-bevægelserne ikke endnu farligere end et parti?

Læs mere om NPD her.

Reklamer
2 comments
  1. Jeg har det lige som dig. Signalværdien i et forbud et god, men vil det ikke bare gøre det mere interessant?

Smid en kommentar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s