WzS: Da steppt der Bär!

Kender I godt det, at man er inviteret til en fest, der i forvejen af arrangørerne er udråbt til at være årets største brag, og man hopper i sit stiveste puds, og har ikke spist noget flere dage i forvejen for at kunne klemme sig ned i sine bittesmå bukser – og man så ankommer til synet af en nærmest tom sal, fire halvfesne balloner, lousy musik, et genert, tydeligvis alt for ædru forældrepar i hjørnet og tre tydeligvis alt for tidligt toppende, pivfulde teenageunger på et af bordene? Og man træder ind ad døren og udbryder “Na, hier steppt ja der Bär!”. Her danser bjørnen da stepdans!

Det er altså en ironisk kommentar, der udtrykker, at her sker sgu da så absolut ingenting. Nada. Nichts. Jeg siger det eksempelvis også, når jeg kommer til landsbyer, der lige så vel kunne danne kulisse til en god gammeldags cowboy-film. I ved, med den der halm-dut, der bliver blæst ind fra højre. Der stepper bjørnene også. I den grad!

—————-

WzS står for Wort zum Sonntag. Konceptet er enkelt: Hver søndag udvider jeg dit ordforråd med et nyt ord, som måske er lidt skævt, slang-agtigt eller bare forkert opfattet af mange danskere

Reklamer

Smid en kommentar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s