WzS: 08/15

“Die ist so ein bisschen nullachtfünfzehn!”, sagde søster, da Pernille Rosendahl i går tonede frem på tv’et med sin leverpostejsfarvede frisure. “Ja genau!”, udbrød jeg, “Woah, nullachtfünfzehn – totalt meget Wort zum Sonntag til i morgen, hurra!”.

Og således blev det.

08/15 – eller nullachtfünfzehn – er et udtryk, der beskriver noget, der er fuldstændig normalt, kedeligt, gennemsnitlgt. Ikke værd at lægge mærke til eller nævne. Standard. Leverpostejshår på Pernille Rosendahl eksempelvis. Det får hende til at virke sådan ret nullachtfünfzehn.

—————-

WzS står for Wort zum Sonntag. Konceptet er enkelt: Hver søndag udvider jeg dit ordforråd med et nyt ord, som måske er lidt skævt, slang-agtigt eller bare forkert opfattet af mange danskere

 

Reklamer
2 comments
  1. Lasse said:

    Der er også en tysk krigsfilm der hedder sådan.

  2. Harald said:

    08/15 er en paragraf i håndbogen for menige soldater i det tyske militær. Soldater må/kan jo ikke tænke selv, derfor står der i bogen, hvad de skal gøre i forskellige situationer. I dette tilfælde betyder det, at hvis soldater skal krydse et vandløb/flod eller lignende, og vandet når dem over hovedet, skal de begynde at svømme. Tænk, hvis de havde nået vandet og ikke havde læst bogen….

Smid en kommentar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s