Homo-Ehe

Homoseksuelle og ægteskab. Diskussionen er, efter nogle år i dvale, blusset voldsomt op igen. I Tyskland blev det såkaldte Lebenspartnerschaftsgesetz indført i 2001, der giver homoseksuelle par mulighed for at blive gift (Hamburg var gået forrest i kampen, og var allerede 1999 begyndt at vie par af samme køn). Aus die Maus – og så var den lukket? Ikke helt.

Lige nu raser polemikken nemlig igen. De gifte lesbiske og bøsser har ikke de samme fordele (bl.a. skatte- og forsikringsfordele), som et “traditionelt” ægteskab giver. Faktisk giver ægteskabet mellem to af samme køn slet ingen fordele – udover at være gift med hinanden, selvfølgelig : ) Det skal der laves om på, siger mange politikere. Især CDU’s konservative bundestagsmedlemmer mener, at loven skal ændres, så der ikke bliver gjort forskel. Hvem skulle have troet, at CDU skulle gå forrest i kampen? Ikke jeg! Men blandt andet familieministeren Kristina Schröder (CDU) har begrundet det med, at “mennesker i homoseksuelle partnerskaber i høj grad og kontinuerligt tager ansvar for hinanden, og derfor udlever konservative værdier” (frit oversat). Uanset grunden er det kun godt, hvis der kommer skub i de ligestillingsprocesser!

Angela Merkel (CDU) har endnu ikke givet sin mening til kende i denne sag. Før Lebenspartnerschaftsgesetz blev indført i 2001 var hun – ligesom de fleste i sit parti – klart imod lovforslaget. Men man har jo et standpunkt til man tager et nyt. Det bliver spændende at følge!

Reklamer

Smid en kommentar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s