De sociale nazister

I de seneste dage er det kommet frem, at både Twitter, facebook og Youtube har enorme Nazi-problemer. De sociale medier bliver åbenbart brugt flittigt til at sprede højreekstremistiske budskaber.

Således er både Adolf Hitler, Eva Braun, Magda og Joseph Goebbels, Rudolf Hess og Joseph Mengele indehavere af aktive twitter-profiler med originale billeder som profilbilleder. Hitlers profil er fyldt med i Tyskland forbudte symboler, eksempelvis nazi-tidens Reichsadler med hagekors. NS-forbrydernes tweets er dog udelukkende på spansk. Måske en form for afledningsmanøvre?

På facebook og Youtube foregår propaganda og rekruttering også i meget høj grad fordækt. Det er sjældent vist, hvem der er afsender. De to medier bruges til at sprede højreekstremistiske budskaber til den bredere unge befolkning, og selve den nynazistiske del forbliver ofte unævnt. Men ser man godt efter på facebook-siderne, kan man altid finde en afsender. Det farlige her er dog, at alting i dag går så hurtigt, at mange nok ikke når at se afsenderen. Budskaber spredes hurtigt og nemt gennem disse nye medier.

Alligevel bliver Twitter-profiler, facebook-sider og Youtube-videoer ikke slettet. Det er sgu også svært at kontrollere den strøm af data, der bliver lagt ud hver dag. Men det må da være muligt at gøre noget ved det. For eksempel må Twitters udviklere da kunne lave en software, der scanner profiler for den slags. For vores allesammens skyld! Kom nu!

Reklamer

Smid en kommentar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s