Gyservalg i Schleswig Holstein

I søndags var der ikke blot valg i Grækenland og Frankrig – også i Tysklands mest nordlige Bundesland Schleswig Holstein gik folk til valg. Allerede i de sidste par uger har der været overskrifter i alle tyske aviser – og også i de danske! For CDU, som Angela Merkel og nuværende ministerpræsident i Schleswig Holstein Peter Harry Carstensen tilhører, har kørt smudskampagner mod danskerne i grænselandet. SSW, det danske mindretals parti, stod nemlig til at blive tungen på vægtskålen i koalition med SPD og die Grünen. Så CDU’s kampagnekontor satsede en hel del penge på at hive danskerne ned i smudset. Dumt at satse på den slags, det kan nemt få en snert af noget udlændinge-fjendsk…

Anyways – det blev et MEGET tæt løb. En hel del tættere end forventet. Men SSW tog, som spået, afgørende stemmer med sig, og SPD erklærede sig selv som valgets vindere. Så Schleswig Holstein er nu Rødt-blåt-grønt. Jeg kan ikke sige, at jeg er skuffet : )

BONUSVIDEN #1 : Kun 60% af indbyggerne stemte. En af de laveste tilslutninger nogensinde.

BONUSVIDEN #2 : SSW kom ikke over spærregrænsen på 5% (de fik 4,6%) – men landsloven siger, at mindretalspartier ikke er omfattet af spærregrænse-reglen. Heldigt for SPD og die Grünen!

Reklamer

Smid en kommentar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s