Antisemiten Grass

Jeg kan ikke lade være med at lave et opfølgende mini-indlæg til “Günter Grass på glatis?” fra forleden. Bare en lillebitte kommentar. Mest fordi jeg er meget interesseret i jeres holdninger til emnet!

Manden er nemlig på alles læber her godt en uge efter digtets publicering. Ikke fordi folk diskuterer digtet. Næh nej. Igen hives det frem, at Grass som 17-årig (efter eget udsagn mod sin vilje) bliver indkaldt af Waffen-SS i Nazityskland. Og det diskuteres i stedet, hvorfor den 84-årige netop vælger Israel som fokus for sit digt. Hvorfor ikke Syrien eller Nordkorea? Fordi han er antisemit, siger kritikere. Og medierne er tilbøjelige til at give dem ret. Grass selv svarer på angrebene: han har været i Israel mange gange, elsker folket og landet. Men hvorfor har han været der så mange gange? Fordi han er antisemit, siger kritikerne. Så vil man åbenbart gerne færdes blandt jøderne.

Jeg ved virkelig ikke, hvad der sker. Hvorfor er det, at den diskussion atter skal hives frem fra gemmerne? Går den vigtigste diskussion så ikke tabt – altså den om Israel, Iran og tysk støtte? Nogle stemmer har krævet, at Grass får frataget sin litteraturnobelpris, som han modtog i 1999 – men hvem ville det gavne? Andre kræver, at Grass i stedet får TILDELT en nobelpris. Nemlig fredsnobelprisen. Men er det måske at gå for langt? Jeg kunne virkelig godt tænke mig at høre jeres holdninger til dette emne. Kommentér gerne løs!

Reklamer

Smid en kommentar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s