Til døden os skiller?

Der raser pt. polemik om Danmarks skilsmisse-lovgivning på tværs af alle danske nyhedsmedier. Det tager for lang tid at blive skilt, siger de. Og det kan der da egentlig godt være noget om. Det er en langsommelig og ofte smertefyldt proces for alle parter. Men i det mindste kan danske skilsmisse-anmodere glædes over, at de ikke bor syd for grænsen – for der tager det endnu længere tid og endnu større mængder af blod, sved og tårer, før man får lov til at gå hver til sit.

Mine forældre besluttede, at det ikke skulle være dem mere, da jeg var 4 år. Da vi alle boede i Tyskland på daværende tidspunkt, røg deres anmodning om skilsmisse ind i det tyske bureaukrati-helvede. Knap to år skulle der gå, før de endelig fik lov til at smide ægteskabshåndklædet i ringen. To år. Begge skulle hyre sagførere. Bruge så mange penge, at min mor betalte af på gælden i flere år efter. Ture i retten. Et hav af forhindringer. Mine forældre var enige om det hele fra starten. Og alligevel.

Det er utroligt, at regeringen betragter folk som for dumme til selv at kunne styre, hvad de vil. Uanset om det er nord eller syd for grænsen. “Jamen vi SKAL jo gøre det besværligt! Ellers så tænker de sig ikke om et eneste øjeblik, før de alle, som lemminger, på stribe hopper efter hinanden mod den mørke skilsmisse-afgrund!”. Øh ja. Tak for den tillidserklæring. Så jeg er enig i, at den lovgivning nok bør reguleres en smule. Og nu ikke mere politik herfra : )

Reklamer

Smid en kommentar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s