50 Jahre später…

Den 13. august 1961 forbindes af mange tyskere med mærkværdige, måske smertefulde erindringer om en tid, der medførte skelsættende, livsforandrende hændelser – fra en dag til den anden. Dramatisk sætning. Og langt fra dramatisk nok! I går havde muren 50-årsdag. Monstret, der delte Berlin i to og derved beseglede Tysklands opdeling. 160km af murbrokker, beton, pigtråd og vagttårne rundt om Vestberlin. Splittede naboer. Venner. Familier.

Alligevel er der delte meninger om, at der blev åbnet for grænserne i 1989. Tilsyneladende har nogle vestberlinere det noget ambivalent med at skulle betale for oprydningsarbejdet i deres østlige nabolag. Og muren stoppede jo trods alt indvandringsstrømmene fra øst til vest – så det var da ikke helt skidt?! Sjovt som den slags udtalelser minder om en indvandrerpolitik i et ganske bestemt lille skandinavisk land. Det er jo altid lidt sværere at overskue at hjælpe dem, der har det dårligt, når det går fint for én selv. Hvorfor skulle de få et stykke af kagen?

Jeg vælger, ikke at tage yderligere stilling til den debat. Men jeg er nu én af dem, der er glad for, at muren faldt. Hurra for 1989!

Her får i nogle få billeder af muren fra min tur til Berlin i starten af juni. Enjoy!

This slideshow requires JavaScript.

Reklamer
1 comment

Smid en kommentar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s